Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Plannen jachthaven Oost op losse schroeven

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 maart 2015, 22.49 uur

Het plan voor een zogenaamde 'e-harbour' in het Oostelijk Havengebied staat op losse schroeven. Vanmiddag gingen voor- en tegenstanders naar de commisie Wonen om in te spreken.

Vorig jaar augustus protesteerden bewoners nog tegen de jachthaven met 70 ligplaatsen voor elektrisch aangedreven vaartuigen bij de Borneosteiger. Van die protesten is nog één spandoek over, en die is van bewoonster Anneke Pierrot.

Pierrot: 'Als de jachthaven hier toch komt, is het gedaan met de rust. Dan is de rust weg van het mooie uitzicht over het water. Dan liggen er allemaal steigers met bootjes. Geen gezicht.' Volgens Jaap Schippers van Amsterdam Boats, het brein achter het plan, is het nu juist rommelig.

Als het aan Amsterdam Boats ligt, komt het plan weer op tafel. Het wachten is nu op wethouder Eric van der Burg. Schippers: 'Wij verwachten nu dat de centrale stad en verantwoordelijk wethouder Van der Burg ingrijpt om alsnog deze doelen te kunnen realiseren en hier een prachtige ontwikkeling van t emaken.'