Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vijf duurste parkeergarages allemaal in Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 maart 2015, 11.02 uur

De vijf duurste parkeergarages van het land staan allemaal in Amsterdam, dat blijkt uit de Nationale Parkeertest van Detail Handel Nederland.

De parkeergarages De Kolk en Dam spannen de kroon met een parkeertarief van zes euro per uur. Parkeergarages The Bank, Waterlooplein en de Centregarage vullen de top vijf aan, mensen die daar hun auto parkeren betalen vijf euro per uur. Het gemiddelde tarief voor parkeergarages in de stad ligt op 5,01 euro per uur en dat is ruim 80 procent hoger dan het landelijke gemiddelde van 2,77 euro per uur.

Ook in de tarieven voor op straat parkeren is Amsterdam koploper. In het Centrum moet er vijf euro per uur betaald worden, tegenover het landelijk gemiddelde van 2,66 euro per uur. 

Detailhandel Nederland pleit samen met de ANWB, Koninklijke Horeca Nederland en de PvdA voor eerlijke en transparante parkeertarieven. Betalen moet volgens hun per minuut kunnen, zodat consumenten alleen betalen voor de daadwerkelijke parkeertijd en parkeergarages kunnen vergelijken.