Start van hoofdcontent

Stad

nl

Affaire eindigt in steekpartij. Man krijgt 180 uur werkstraf

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 maart 2015, 16.06 uur

Een heftige ruzie tussen een echtpaar vorig jaar april in een woning liep uit op een steekpartij. Donderdag bleek in de rechtbank dat een affaire van de vrouw de aanleiding van het geweld is geweest.

De Amsterdamse T.S. (40) en zijn vrouw waren al jaren bij elkaar en hadden een goed huwelijk, tot het stel kinderen kreeg en de vrouw haar oog liet vallen op een andere man. Zes weken nadat de man erachter kwam dat zijn vrouw een affaire had knapte er iets in het hoofd van T.S.

Zes weken voor de bewuste dag kwam verdachte erachter dat zijn vriendin een affaire had met een andere man.

— Nicolaï Brannan (@Nicolaaaii) March 5, 2015

De vrouw kwam op 14 april vorig jaar rond 17.00 uur thuis, naar eigen zeggen was ze aan het werk geweest. T.S. geloofde niks van haar verhaal en eiste de waarheid. De daaropvolgende ruzie in de gang van de woning liep al snel uit op een vechtpartij. T.S. gaf zijn vrouw hierbij een harde stomp, waardoor ze op de grond terechtkwam. ''. 'Op het moment dat ik bloed zag stopte ik. Het duurde allemaal maar 20 of 30 seconden', zei de verdachte donderdag tegen de rechtbank.

Kinderen
De kinderen van het echtpaar (op dat moment 3 en 1 jaar oud) zagen alles gebeuren. De 3-jarige dochter heeft lange tijd psychische klachten gehad door de traumatische gebeurtenis. ‘Ze zong pas na een halfjaar weer’, aldus haar vader. Na het incident zat T.S. drie dagen vast. Het getrouwde stel heeft besloten om bij elkaar te blijven en hulp te zoeken. Het slachtoffer was niet aanwezig bij de rechtszaak, omdat de confrontatie met de feiten voor haar te moeilijk zou zijn. Zij had de officier van justitie verzocht de zaak te seponeren.

Werkstraf
Ze ving bot en het Openbaar Ministerie (OM) ging door met de vervolging van haar man. De rechtbank legde T.S. een werkstraf van 180 uur op voor een poging zware mishandeling. Justitie had 240 uur geëist voor een poging doodslag. Ook kreeg de man een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd, met een proeftijd van twee jaar. Daarmee ging de rechtbank wel mee in de eis van de officier van justitie. 

Uitspraak is gedaan. Rechtbank legt werkstraf van 180 uur op voor poging zware mishandeling.

— Nicolaï Brannan (@Nicolaaaii) March 5, 2015