Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bajesboot wordt hotel op Westerdok

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 maart 2015, 11.00 uur

Een zogenaamde bajesboot uit Zaandam krijgt wel een heel bijzondere nieuwe bestemming aan de Westerdoksdijk. De boot wordt namelijk een hotel.

Tot voor kort werden op de bajesboot nog vreemdelingen zonder verblijfsvergunning gehuisvest. Momenteel wordt de boot, die gekocht werd door de Good Hospitality Group (GHC), omgebouwd tot het hotel. De bedoeling is dat het hotel in het voorjaar zal aanmeren aan de Westerdoksdijk. Zo meldt De Telegraaf.

De boot wordt niet zomaar een hotel, GHC staat er namelijk om bekend dat het hotels sticht vanuit een sterk filantropisch oogpunt. Wethouder Arjan Vliegenthart maakte bekend dat in het komend jaar honderd werklozen opgeleid worden met een stage in het nieuwe hotel. 'Het is mooi om te zien dat ondernemers met plannen komen om de jeugdwerkloosheid te bestrijden. In de hotelbranche is vaak werk maar hebben jongeren te weinig ervaring en deze kunnen ze nu mooi opdoen bij het Good Hotel', zo zegt de wethouder. Na afloop van hun stage krijgen de werkzoekenden een baan aangeboden.

Als alle vergunningen op tijd rondkomen, gaat het hotel in mei al open.