Start van hoofdcontent

Ajax

nl

[Video] Klaassen mogelijk toch niet onder het mes. 'Misschien groei ik er overheen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 maart 2015, 16.05 uur

Het leek een zekerheidje dat Ajax-middenvelder Davy Klaassen na dit seizoen geopereerd zou worden. Maar wellicht hoeft de jonge Ajacied tóch niet onder het mes.

'De opening van mijn lieskanaal is wat groter dan normaal, dat veroorzaak last in de onderbuik en lies', vertelt Klaassen vrijdag over zijn slepende blessure. Maar het lijkt voorzichtig de goede kant op te gaan met zijn kwetsuur. 'Het voelt nu elke week iets beter en ik herstel ook steeds iets sneller. Tegen PSV heb ik het 90 minuten volgehouden en dat was een behoorlijk zware wedstrijd.'

Een operatie na dit seizoen, die eerder deze week nog zeker leek, is dan misschien ook niet noodzakelijk. 'Het zou ook kunnen dat ik er overheen groei als het ware, daar hoop ik natuurlijk op', stelt de middenvelder. 
abc5media_video_0

Geen punten morsen
Niet alleen met de blessure van Klaassen gaat het goed, ook Ajax heeft de weg omhoog gevonden. Europees is de ploeg weer een ronde verder en zondag werd PSV met 3-1 verslagen. 'We klappen nu wel door natuurlijk', stelt Klaassen. 'We weten dat het heel moeilijk wordt om kampioen te worden, maar je zou jezelf voor je kop slaan als PSV nu punten gaat morsen en wij dat óók doen'.

Energie van Viergever
Ajax oogt energiek en volgens Davy Klaassen komt dat deels door het spel van ploeggenoot Nick Viergever. 'Die geeft veel energie ja, hij is erg met de mensen voor hem bezig en hij doet het de laatste tijd heel goed. Maar goed, nu eerst winnen van Excelsior en daarna kunnen we ons richten op Dnjepr Dnjepropetrovsk'.