Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog geen ontruiming voor FC Chabab

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 maart 2015, 19.45 uur

Ondanks een uitspraak van de rechter wordt sportpark Riekerhaven, thuishaven van voetbalclub FC Chabab, voorlopig nog niet ontruimd.

Stadsdeel Nieuw-West zegde onlangs de huur van het sportcomplex van Chabab op en wil het complex ontruimen. Chabab stapte hierop naar de rechter en vroeg om ontruimingsbescherming. Dit kreeg Chabab niet, maar de rechter bepaalde ook geen moment van ontruiming, waar het stadsdeel om had gevraagd. Het gevolg is dat beide partijen feitelijk terug bij af zijn en nog altijd niet duidelijk is of, en zo ja wanneer, het sportcomplex ontruimd wordt.

Vanwege het slepende conflict worden de velden van Chabab niet meer onderhouden. Het eerste en tweede elftal van de club moeten zodoende uitwijken naar RKAVIC in Amstelveen.  

Conflict
Chabab en het stadsdeel liggen al geruime tijd in de clinch, voornaamste oorzaak is een forse huurachterstand, die inmiddels 30.000 euro bedraagt. Fusies met onder meer DWS en Blauw Wit, die voor een gezonde financiële situatie zouden moeten zorgen, mislukten in het verleden.