Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Kapper Noord wordt gek van fietsen voor de deur

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 maart 2015, 17.11 uur

Ondernemers aan de Meeuwelnaan in Noord hebben ontzettend veel last van fietsen en scooters die voor en tegen hun winkels worden geplaatst.

Oorzaak: de drukte bij de supermarkt Dirk van den Broek. Al maanden geleden trokken ze aan de bel, maar nog altijd heeft stadsdeel Noord niets aan de problemen gedaan. Kapper Joseph is wanhopig. Als een soort buurtwacht staat hij voor zijn zaak om te voorkomen dat mensen met hun fiets of scooter de toegang tot zijn zaak blokkeren. 

'Ik lijk wel een politieman, maar dat wil ik ook niet', vertelt Joseph. 'Soms zeg ik er wat van, maar dan wordt ik bedreigd en ontstaan er ruzies. Dat is natuurlijk niet goed voor de klanten. En ik schrik er ook van. Soms sta ik een klant te scheren en dan valt er een fiets of een scooter met een klap tegen m'n raam. Hartstikke gevaarlijk! Ik wil gewoon dat de gemeente duidelijk aangeeft dat je hier niet mag parkeren'.
abc5media_video_0

Maandenlang
Elisabeth Groot, van de VVD in Noord, erkent de problemen van Joseph. 'Ik durf niet te zeggen wanneer het probleem is opgelost. Mijn fractie heeft dit probleem al in november aangekaart. Ik hoop van harte dat er vaart achter gezet wordt en ik zal hier op aan gaan dringen'.