Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

[Video] 'Geef saamhorigheid en tolerantie van de nacht een plekje op de dag'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 maart 2015, 17.51 uur

Verschillende organisaties en ruim vijftig dj's en artiesten uit de stad verzamelen zich op 5 mei op Sportpark de Eendracht voor een nieuw bevrijdingsfestival: Het Amsterdams Verbond.

Het festivalterrein ziet er nu nog kaal uit maar tijdens het evenement belooft het één groot feest te worden. 'Het hoofdpodium gaat het Mokums Paradijs heten. Daar staan alle relevante Amsterdamse nacht-dj's zoals Tom Trago, Sluwe Vos en Cinnamon', zegt Michel Penders, projectontwikkelaar van het festival. 

Het doel van het evenement is de saamhorigheid en tolerantie van de nacht een plekje te geven op de dag. 'Mijn generatie en zeker nog jonger hebben niet echt meer een boodschap aan de oorlog. Maar we moeten wel stilstaan bij het feit dat we vrij zijn in Amsterdam', zegt Michel. 'Nachtburgemeester Mirik Milan gaat ons helpen daar vorm aan te geven.'

Om 20.00 uur wordt de muziek stilgezet en zal het aanwezige publiek twee minuten lang zoveel mogelijk lawaai maken. 'En op dat moment staan we echt stil bij het feit dat we vrij zijn'.