Start van hoofdcontent

Stad

nl

Docenten UvA: 'Maandag 09.00 uur antwoord van bestuur'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 maart 2015, 20.54 uur

Een groep boze docenten van de UvA, verenigd in Rethink UvA, wil uiterlijk maandagochtend 09.00 uur antwoord van het College van Bestuur op een aantal eisen.

De docenten hadden woensdag een ultimatium tot vrijdagmiddag gesteld aan het bestuur. Zij hebben drie eisen die ze direct ingewilligd willen zien en drie wensen voor de lange termijn. Zij vinden onder meer dat het bestuur de universiteit democratischer moet maken, de vertrouwensrelatie moet herstellen en ze willen een onafhankelijk onderzoek naar de huidige financiële situatie. De universiteit vroeg vrijdagochtend om uitstel. 'Daar gaan we mee akkoord, we willen voor maandag 9.00 uur antwoord hebben', aldus de woordvoerder van Rethink UvA.

Lees ook: FNV steunt acties UvA-personeel

Bezetting

Momenteel bezet een groep studenten het Maagdenhuis, het bestuurspand van de UvA, uit protest tegen het huidige bestuur en beleid. Rethink UvA sloot zich deze week aan bij het protest. 'Wij steunen de studenten in hun eisen en delen hun behoefte aan meer transparantie en democratie', aldus een van de docenten afgelopen woensdag tijdens een landelijke actiedag.

abc5media_video_0

Hoogleraar Gendergeschiedenis Mieke Aerts is een van de demonstrerende docenten: 'Ik kan me niet voorstellen dat het CvB vorige week pas is begonnen met te bedenken wat ze van de protesten vinden. En misschien hebben ze dit nodig om het te laten bezinken, misschien nemen ze allerlei initiatieven, maar we gaan het zien, maandagochtend negen uur.' 

abc5media_video_1