Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

[Video] Bezoeker R. Kelly-dag: 'Het glibbert naar beneden als goed glas drank'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 maart 2015, 16.41 uur

Amsterdamse fans van wereldster R. Kelly konden gisteravond helemaal los, in Café Struik was het namelijk internationale R. Kelly-dag.

Zijn mierzoete liedjes zijn voor velen een soort camp geworden, maar tot een feestje helemaal gewijd aan de r&b legende kwam het nog niet. 'Er zijn zoveel Amsterdamse dj-legends die hun eigen weekend hebben, dus wij dachten waarom is er geen R. Kelly-day? Voor de legend van de hele vette mooie glijders, die allemaal zo expliciet zijn, dat iedereen er meteen een dirty mind van krijgt', zo zegt organisator Jill Mathon.

Op de vraag wat er dan zo goed is aan R. Kelly zegt een bezoeker: 'Alles is fout', zo beaamt ook een andere fan. 'Het glibbert gewoon naar beneden als een goed glas drank'. 'Ik ben een groot fan van hem vooral door zijn nummer I believe I could fly, want dat is een beetje m'n lijfsong'.

Overigens kwamen zeker niet alle bezoekers van de R. Kelly-dag uit Nederland, er kwam zelfs iemand helemaal uit Duitsland. 'Ik wil iedereen graag een liedje aanbevelen, namelijk The Zoo. Dat is een geweldig liedje en het gaat zo: "oeh, oeh, oeh oeh, ah, ah, ah, ah"'.