Start van hoofdcontent

Stad

nl

Lobbyisten op de fiets voor beter cannabisbeleid

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 maart 2015, 19.04 uur

Om aandacht te vragen voor de regulering van cannabis en een beter cannabisbeleid is een groep lobbyisten vandaag van het Centraal Station naar Den Haag gaan fietsen.

Met de actie hopen de lobbyisten mensen te bewegen om cannabisvriendelijk te stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart. De groep vertrok vanochtend voor de 'Tour de Achterdeur' en kwam rond 15.00 uur aan op het Spuisplein in Den Haag. 

De tocht was een initiatief van een aantal organisaties die pleiten voor een beter cannabis- en coffeeshopbeleid, waaronder de Stichting Drugsbeleid, cannabisconsumentenbond WeSmoke en de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC).

Met de zogenoemde Tour de Achterdeur wilden de organisaties het publiek en cannabisgenieters oproepen komende woensdag bij de Provinciale Statenverkiezingen te stemmen op een partij die 'cannabisvriendelijk' is.

De tocht van 75 kilometer ging via Zandvoort. Volgens een woordvoerder stapten sommige fietsers soms even af om een jointje te roken. Ze deden het rustig aan en bereikten als laatsten de finish. Er was slechts een uitvaller.