Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: 'Aanvaller 96-jarige vrouw zocht naar weerloos slachtoffer'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 maart 2015, 17.54 uur

De 24-jarige man die donderdagavond een 96-jarige vrouw in De Pijp heeft neergestoken en geslagen, deed dat om zijn vader te straffen. Dat heeft hij bij de politie verklaard, zei zijn advocaat Bob Meijer vrijdag.

De man kwam vanuit zijn woonplaats Arnhem naar de hoofdstad om naar eigen zeggen willekeurig iemand neer te steken. Meijer heeft de verdachte zelf nog maar kort gesproken. Zijn cliënt wordt vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees ook: Neergestoken bejaarde is 'Oma Toni' uit de Pijp

Lees ook: 'Darmen neergestoken bejaarde op zeven plaatsen geraakt'

De vrouw liep achter haar rollator in de Govert Flinckstraat in de Pijp toen ze werd aangevallen door een man. Die stak haar meerdere malen in haar buik en sloeg haar enkele keren.

UPDATE 16.00 uur:
De verdachte kwam vanuit Arnhem met een mes naar Amsterdam om een oma of kind iets aan te doen. Dat zegt zijn advocaat Bob Meijer tegen AT5. 'Hij was bang dat hij zelf gewond zou raken, dus hij was op zoek naar een weerloos slachtoffer.' De advocaat heeft geen idee waarom de man daarvoor Amsterdam uitkoos.

De man zou rustig en beschaafd ogen en zou niet doorhebben wat de impact van zijn daad is. De man, die tot voor kort een managementstudie deed, zou meerdere malen zijn mishandeld door zijn vader. Op deze manier wilde hij dit hem betaald zetten. Meijer zegt in dertig jaar nog nooit zoiets te hebben meegemaakt.