Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Scene uit Pulp Fiction moet toeristen waarschuwen voor witte heroïne

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 maart 2015, 21.13 uur

Een creatieve websitebouwer heeft de legendarische film Pulp Fiction ingezet om toeristen te waarschuwen voor de gevaren van witte heroïne.

Een scene uit de legendarische film vormt de basis voor de website dontkillmia.com. Een online spelletje waarbij het de bedoeling is dat de gebruiker op het juiste moment een spuit adrenaline in het hart van Mia (gespeeld door Uma Thurman) zet om haar leven te redden.

In Pulp Fiction snuift Mia heroïne op, waarna ze bijna bezwijkt. Een situatie die de afgelopen maanden veelvuldig voorkomt in Amsterdam, nu een straatdealer witte heroïne verkoopt als cocaïne. Drie toeristen overleden tot nu toe na het gebruik van de drugs. 

Waarschuwing
Met de site waarschuwen de bouwers voor de gevaren van drugs en verwijzen ze door naar drugsalert.nl, waar meer info over witte heroïne te vinden is. In de jacht op de verkoper van de heroïne gaf de politie vorige week nog beelden vrij van een verdachte. Ook wordt er een beloning uitgeloofd voor de gouden tip die lijdt naar de aanhouding van de dealer.