Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Nieuwe beelden gewelddadige straatroof Zuid

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 maart 2015, 23.09 uur

De politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de gewelddadige straatroof in de Vondelstraat in Zuid. Bij de roof werd een 52-jarige vrouw in haar gezicht gestompt.

Begin februari al besteedde het AT5 programma Bureau 020 aandacht aan de brute straatroof, maar nu heeft de politie nieuwe beelden vrijgegeven. Daarop is te zien hoe de 52-jarige vrouw op zondag 11 januari een bezoek brengt aan het Holland Casino op het Max Euweplein. Vanaf het moment dat ze naar buiten gaat, wordt ze gevolgd door twee mannen.

De vrouw loopt richting de Stadhouderskade, éénmaal aangekomen in de Vondelstraat voelt de vrouw dat er plots van achteren hardhandig aan haar schoudertas wordt getrokken. Achter haar ziet ze twee mannen staan. Eén van hen blijft aan haar tas trekken, de andere geeft haar een duw. De vrouw verliest hierdoor haar evenwicht en valt. Als de vrouw opkrabbelt geeft één van de mannen haar een harde stomp in haar gezicht. De twee straatrovers springen daarna achterop bij twee gereedstaande scooters.

Lees ook: Vrouw in gezicht gestompt tijdens straatroof

De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest van de straatroof, of die de twee mannen op de beelden herkennen, contact op te nemen.