Start van hoofdcontent

Stad

nl

‘Geen bewijs voor twee jaar oude verkrachting’

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 maart 2015, 16.38 uur

Voor een vermeende verkrachting die in april 2013 zou hebben plaatsgevonden is geen bewijs, dat liet het Openbaar Ministerie (OM) donderdag weten.

'Het enige objectieve bewijs in dit dossier is dat het slachtoffer op 17 april met 112 heeft gebeld', aldus de officier van justitie. Het vermeende slachtoffer was ook al eerder tot de conclusie gekomen dat ze de verkrachting moeilijk kan bewijzen.

Slachtoffer is woest: ‘Ik bel nog 1 keer de politie als ik hem tegenkom en daarna los ik het zelf op.’ #verkrachting

— Nicolaï Brannan (@nicolaibrannan) 26 maart 2015 De 34-jarige verdachte en de vrouw leerden elkaar tijdens het uitgaan kennen. Na het stappen zouden de twee naar de woning van de vrouw zijn gegaan in Amsterdam. Daar zou de verkrachting hebben plaatsgevonden. De verdachte spreekt van vrijwillige seks. Beiden zouden onder invloed van verdovende middelen zijn geweest.

Gestolen pinpas
Naast de verkrachting zou er ook een pinpas zijn gestolen uit de woning van de vrouw, waarmee 1.750 euro werd gepind. De officier van justitie vond dat dit wel bewezen kon worden.

De verdachte, die een strafblad van 17 pagina’s heeft, hoorde acht maanden cel tegen zich eisen voor de diefstal. De man heeft al jaren in de gevangenis doorgebracht voor onder meer inbraken en straatroven.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.