Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Man neergeschoten op de Bos en Lommerweg in West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 maart 2015, 10.31 uur

Op de Bos en Lommerweg in West is een man neergeschoten. De man is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Het incident gebeurde rond 20:00 uur. Volgens een woordvoerder troffen passerende agenten het slachtoffer kruipend over de weg aan. Toen zij constateerden dat de man was neergeschoten, riepen zij een mobiel medisch traumateam op. Er zou meerdere keren geschoten zijn. Over de identiteit van het slachtoffer en over de toedracht van de schietpartij, is nog niets bekend. 

Een omstander meldt aan een verslaggever van AT5, die ter plaatse is, dat hij twee mannen uit een café in de buurt zag komen. Volgens de getuige waren ze beschonken en maakten ze ruzie met elkaar. Als één van de mannen wegloopt in de richting van zijn auto, trekt de ander een pistool en schiet de man twee keer in zijn been. Andere getuigen melden dat ze zeker drie tot vier schoten hebben gehoord.
 abc5media_video_1

Op foto's is te zien dat het slachtoffer bij een auto op de grond ligt, de portier van het voertuig staat open. Een omstander, volgens een getuige zou het gaan om een dokter, heeft de gewonde man direct na het incident  bijgestaan. Een verdachte zou in de richting van de Haarlemmerweg zijn weggevlucht. De politie roept via Burgernet op om uit te kijken naar een mager persoon met zwart haar. Er is nog niemand aangehouden.

Direct na de schietpartij in Bos en Lommer, maakte een omstander dit filmpje. De beelden kunnen als schokkend ervaren worden.

abc5media_video_0