Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Slachtoffer schietpartij Bos en Lommerweg komt uit München

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 maart 2015, 18.24 uur

Het slachtoffer van de schietpartij op de Bos en Lommerweg gisteravond is een 51-jarige man uit het Duitse München. De man werd rond 20.00 neergeschoten, maar verkeert buiten levensgevaar.

Surveillerende agenten troffen de gewonde man kort daarna kruipend op straat aan. Toen zij constateerden dat de man was neergeschoten, riepen zij een mobiel medisch traumateam op.

Lees ook: Man neergeschoten op de Bos en Lommerweg in West

Het slachtoffer verklaarde aan de politie dat de schutter een man was met zwart haar en een mager postuur. Hij zou zijn weggereden in een donkerkleurige auto, vermoedelijk een Volkswagen Golf, richting de Haarlemmerweg.

'Ruzie voor café'
Een omstander meldde aan een verslaggever van AT5 dat hij twee mannen uit een café in de buurt zag komen. Volgens de getuige waren ze beschonken en maakten ze ruzie met elkaar. Als één van de mannen wegloopt in de richting van zijn auto, trekt de ander een pistool en schiet de man twee keer in zijn been. Andere getuigen melden dat ze zeker drie tot vier schoten hebben gehoord.

De politie heeft ter plaatse getuigen gehoord en sporen veiliggesteld. De politie startte in de omgeving een zoektocht naar de schutter. Burgers werden via Burgernet opgeroepen naar de schutter uit te kijken. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De politie roept getuigen op zich te melden.

Foto via AT5-WhatsApp (06-51190938)