Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Geen ernstige incidenten door stroomstoring in Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 maart 2015, 19.48 uur

Tijdens de stroomstoring vrijdag hebben zich in Amsterdam geen ernstige incidenten voorgedaan. Dat meldde de gemeente.

De stroomstoring trof grote delen van de stad en omstreken. Hierdoor kwamen trams en metro's stil te staan, vielen verkeerslichten uit en kwamen mensen vast te zitten in liften. 'Uit een inventarisatie door de veiligheidsregio bij ziekenhuizen, huisartsenposten en verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio is gebleken dat zich daar geen noemenswaardige problemen hebben voorgedaan', zegt de gemeente vrijdagmiddag. 'Het algemene beeld is dat het rustig is gebleven in de stad.'

Op het stadhuis was sinds de ochtend een actiecentrum actief. Iets na het middaguur kon het grootste deel van de trams weer rijden. De veiligheidsregio raadt forenzen aan 'tijdig na te denken over hun thuisreis'.

Lees ook: Stroomstoring treft grote delen Amsterdam

Nog problemen op Schiphol
Schiphol is sinds het middaguur weer in gebruik voor zowel inkomende als uitgaande vluchten, maar draait nog niet op volle toeren. Dat heeft een woordvoerster van de luchthaven vrijdag gezegd. Hoe lang het gaat duren voor alles weer normaal functioneert, kon zij niet aangeven.

In verband met de stroomstoring die Schiphol en omgeving vrijdagochtend trof, zag de luchthaven zich gedwongen een tijd lang inkomende vluchten te weigeren. Ook het vertrekkende verkeer lag nagenoeg plat omdat systemen voor bijvoorbeeld het inchecken van passagiers niet werkten.

Foto via AT5-Whatsapp (06-51190938)