Start van hoofdcontent

Stad

nl

Treinverkeer Amsterdam nog altijd nagenoeg plat: ´Regel eigen vervoer´

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 maart 2015, 21.56 uur

Rondom Amsterdam en Schiphol verloopt de hervatting van de dienstregeling vrijdagavond erg moeizaam na de stroomstoring eerder op de dag.

De NS raadt mensen aan om niet meer van of naar stations te reizen, heeft een woordvoerder laten weten. Reizigers die nog op een station staan, kunnen het beste proberen eigen vervoer naar hun bestemming te regelen. ´We laten wel bussen rijden, maar de capaciteit is bij lange niet genoeg om iedereen thuis te krijgen´, aldus de woordvoerder.

Naar en vanaf Amsterdam Centraal rijden geen treinen, naar en vanaf Schiphol rijden enkele treinen, heeft de NS gemeld. Op de stations zijn extra NS-medewerkers om gestrande reizigers op weg te helpen. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de metro. Tussen Sloterdijk en Haarlem, tussen Zuid en Schiphol en tussen Leiden Centraal en Schiphol rijden bussen.

De NS zegt de situatie 'zeer vervelend' te vinden. 'Nederland heeft een druk bereden spoor, en bij een stroomstoring van deze omvang ontvouwt zich op zo’n dag een zeer ingewikkelde logistieke puzzel.' De NS meldt verder nog dat de Reisplanner op de app en de website niet altijd even betrouwbaar is. ´De reisinformatie is door de grote impact van de verstoringen niet overal actueel. Hoe korter voor vertrek, hoe betrouwbaarder uw actuele advies.'