Start van hoofdcontent

Stad

nl

Daley Blind kijkt omhoog na gelijkspel tegen Turkije

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 maart 2015, 10.55 uur · Foto: Cadillac Europe

Daley Blind beseft dat het Nederlands elftal geen fout meer kan maken in de EK-kwalificatie. Na het zwaarbevochten gelijkspel zaterdag tegen Turkije (1-1) in de Amsterdam ArenA, staat Oranje weliswaar nog op de derde plaats in groep A, maar de achterstand op Tsjechië en IJsland is groot.

'De komende wedstrijden zijn allemaal finales. We moeten elke pot winnen', zo weet de oud-Ajacied, 'Maar als we verdergaan op deze weg, gaan we echt wedstrijden winnen.' Dankzij de uitbreiding van het aantal EK-deelnemers van 16 naar 24 zou zelfs de derde plaats kunnen leiden tot een ticket naar Frankrijk.

'Ik heb door de jaren heen wel geleerd altijd naar boven te blijven kijken', zegt Blind, die bij Ajax vier jaar op rij de landstitel pakte na een inhaalrace. 'We gaan er voor vechten en zien dan wel hoe ver we komen. We hebben een ontzettend goede ploeg, maar we moeten op bepaalde punten wel beslissender zijn. Iedereen die bij het Nederlands elftal zit moet goed naar zichzelf kijken, eerlijk en kritisch zijn. We zijn mans genoeg om dat te doen.'