Start van hoofdcontent

Stad

nl

Passagier mishandelt chauffeur nachtbus in Amstelveen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 maart 2015, 14.49 uur

Een buschauffeur van Connexxion is vanochtend vroeg mishandeld bij de bushalte Sportlaan in Amstelveen. De man werd aangevallen en geslagen.

Het incident gebeurde rond 04:30 uur, toen de chauffeur een passagier verzocht de bus te verlaten. De man had zich misdragen en andere passagiers lastig gevallen. Als de buschauffeur de man sommeert om uit te stappen, wordt deze agressief en trekt de man over het deurtje bij de bestuurdersplek heen. Vervolgens wordt de chauffeur geslagen. 

Volgens een omstander zaten de handen van de chauffeur onder het bloed en had hij bloedspetters op zijn gezicht. De man heeft, nadat hij aan zijn verwondingen behandeld was, zijn werkzaamheden wel hervat. Na zijn dienst zou wel even langs het ziekenhuis zijn gegaan voor een korte controle. 

Volgens een getuige was de chauffeur behoorlijk aangedaan door de mishandeling. 'Dat zo'n klein ventje, zoveel kracht heeft', zou hij gezegd hebben. Als de politie bij de bus arriveert, is de verdachte gevlucht. Wel zouden veel passagiers in de bus weten wie de man is. 

Busmaatschappij Connexxion bevestigt dat er een incident heeft plaatsgevonden in een bus op lijn N70, van Amsterdam CS naar Uithoorn. Volgens een zegsvrouw zal de chauffeur vandaag aangifte doen van mishandeling.