Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Het magische jaar '95: Kluivert dankt 'lekker' doelpunt aan gebroken pink Van Vossen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 maart 2015, 14.45 uur

30 maart 1995: Peter van Vossen lijkt op tijd wedstrijdfit te zijn voor de halve finale van de Champions League in München.

Van Vossen kan spelen, ondanks zijn gebroken pink, die hij op liep in een oefenwedstrijd met Ajax 2. De spits liep door zijn blessure de interland tegen Malta mis. Patrick Kluivert viel voor hem in en scoorde de 4-0. 'Een lekker doelpunt', zo omschreef Kluivert zijn goal. Maar ondanks zijn succes in Oranje is Kluivert niet zeker van een basisplaats. 'Ik zal keihard mijn best moeten doen en de concurrentie met onder meer Kanu aangaan', aldus Kluivert.

Ook succes voor Seedorf
Naast Kluivert was ook collega-Ajacied Clarence Seedorf succesvol voor Oranje. 'Ik heb lang gewacht op zo'n doelpunt (een afstandsschot red.) en ik hoop dat ik dat nu ook vaker kan doen bij Ajax'.

Terugblik
Het is dit jaar precies 20 jaar geleden dat Ajax voor het laatst een Europese hoofdprijs pakte. De komende weken blikt AT5 online terug op het magische jaar 1995. En dat doen we door één of enkele malen per week precies twintig jaar terug in de tijd te kijken naar de verrichtingen van Ajax. En dat levert natuurlijk schitterende beelden en juweeltjes van uitspraken op.

Zie ook: Bekijk alle items uit 1995 de komende weken op AT5.nl/Ajax95