Start van hoofdcontent

Ajax

nl

[Video] Seizoenskaarten 8.000 Ajax-fans fors duurder: 'Krankzinnig'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 maart 2015, 19.54 uur

Ajax verhoogt komend seizoen de prijzen van ruim achtduizend seizoenskaarten. Vooral de vier vakken op de lange zijde bij de middenlijn, tegenover de hoofdtribune, moeten rekening houden met een fikse verhoging.

De stijging kan in sommige gevallen oplopen tot vijftig procent van de prijs van de seizoenskaart. 'Dan hebben we het over honderden euro's', stelt Daniel Dekker, voorzitter van de Supporters Vereniging Ajax.
abc5media_video_0
Volgens Ajax gaat het om supporters die hetzelfde zicht hebben als fans op de hoofdtribune, maar minder betalen. Dit verschil wordt nu rechtgetrokken. 'Blijkbaar is er de afgelopen jaren een verkeerd prijsbeleid gevoerd bij de club', stel Dekker. 'Dat ze dat gelijk willen trekken klinkt legitiem, maar je kan de supporter zo'n fout natuurlijk niet aanrekenen. Ik vind het een absurde verhoging, er zullen mensen zijn met een wat smallere beurs die dit niet op kunnen brengen. Zo'n verhoging in één keer, dat is gewoon krankzinnig'.

Verlengen
De SVA heeft geprobeerd Ajax te bewegen de prijzen gelijkmatig te verhogen, maar hier wilde de club niet aan. De komende week worden de seizoenskaarten verlengd. Supporters zullen vandaag of morgen een brief van Ajax ontvangen en dan op zeer korte termijn moeten beslissen of betalen of niet meer gaan. Dit laatste lijkt Ajax weinig dwars te zitten; de wachtlijst voor de vakken 119 tot en met 122 bedraagt drie jaar.

Brief
abc5media_image_1