Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

[Video] Bloed, Zweet en Tranen groots in première

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 maart 2015, 14.03 uur

'Bloed, Zweet en Tranen', de film over het tragische leven van volkszanger André Hazes is maandagavond in 130 bioscoopzalen in première gegaan. Zo ook in Tuschinski in de Reguliersbreestraat, waar AT5-verslaggever Frank Awick sprak met de cast van de film.

Na een boek, een musical en de Heel Holland zingt Hazes-concertreeks, is de zanger nu ook op het witte doek te bewonderen. De film vertelt het leven van de zanger in drie fases: zijn jeugd (de achtjarige Matheu Hinzes vertolkt een jeugdige Hazes), zijn doorbraak in de jaren tachtig en de laatste maanden van het leven van Hazes in 2004.

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Martijn Fischer en Hadewych Minis, die ook in de theatervoorstelling Hij gelooft in mij de rollen van André Hazes en zijn vrouw Rachel speelden. De musical was begin januari voor het laatst te zien.  

Met de 130 bioscopen die deelnamen aan het speciale rode-loper-evenement, was de eerste vertoning van Bloed, Zweet en Tranen de grootste filmpremière ooit in Nederland. Bioscopen die niet meededen aan de actie vertonen de film vanaf 2 april. 

Dinsdagavond om 17.30 en 19.30 uur zie je een langere reportage over Bloed Zweet en Tranen op AT5.