Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Overlast door storm valt vooralsnog mee

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 maart 2015, 12.53 uur

De storm waar het KNMI voor waarschuwt, lijkt vooralsnog in de stad tot weinig overlast te leiden. Op enkele plekken is een boom omgevallen door de harde windstoten.

Luchthaven Schiphol kampt wel met vertragingen door het weer. Door de harde wind kunnen niet alle banen optimaal worden gebruikt. Onder meer op het Osdorpplein waaide een boom om, maar dit leidde niet tot grote problemen.

Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer in het hele land. Vanaf halverwege de nacht van maandag op dinsdag kunnen er overal in Nederland zware windstoten voorkomen, die in het verkeer voor problemen kunnen zorgen.

Landinwaarts hebben deze windstoten snelheden van 75 à 90 kilometer per uur en in de kustgebieden van 90 à 100 km/uur. In het Waddengebied kunnen aan het einde van de ochtend en aan het begin van de middag mogelijk topsnelheden tot 110 km/uur worden bereikt.

Lees ook: Minder intercity's Amsterdam-Breda wegens stormachtig weer

De VerkeersInformatieDienst (VID) herinnert eraan dat personenauto's, maar vooral ook voertuigen met aanhanger en lege vrachtwagens risico lopen tijdens zware windstoten. De kans op drukkere spitsen is groot.