Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zakkenrollers bestelen brakende man in Centrum

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 maart 2015, 12.59 uur

De politie is op zoek naar een slachtoffer van twee zakkenrollers. De man werd afgelopen weekend gerold in de Schapensteeg, terwijl hij op z'n knieën zat over te geven.

Het slachtoffer werd bestolen in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 1.35 uur. Hij droeg een donkere blouse met opgestroopte mouwen met hieronder een wit shirt, een kakikleurige broek en donkere schoenen. Ook droeg hij een zwarte pet met witte opdruk. De politie roept de man op zich te melden. 

Daders al gepakt
De zakkenrollers in kwestie zijn al aangehouden door de politie. Ze werden gesnapt door twee surveilleerden agenten in burger. Het leek er even op alsof het duo de agenten wilde beroven, waarop de politiemedewerkers de zakkenrollers besloten te volgen

Aanranding
De agenten zagen vervolgens hoe de twee twee vrouwen lastig vielen. Ze werden beledigd en betast, waarop de politie ingreep. Na hun arrestatie sloopten ze ook nog een arrestantenbusje. Toen de politie de camerabeelden van de arrestatie bekeek, werd ontdekt dat het tweetal eerder die avond de brakende man had beroofd. 

De zakkenrollers, 26 en 27 jaar oud, zitten nog vast. Ze worden verdacht van aanranding, vernieling, belediging en zakkenrollerij.