Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse roeiers slopen Brabants vakantiehuisje

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 maart 2015, 16.38 uur · Foto: Twitter

Roeiers van de Amsterdamsche Studenten Roeivereniging Nereus hebben afgelopen weekend een ravage aangericht in een huisje in bungalowpark Beekse Bergen. Het park schat de schade op 10.000 euro.

'Alles in het huisje moet vervangen worden', reageert woordvoerder Ron van Kuijk van het park na berichtgeving van Het Parool. De muren zijn besmeurd, lampen zijn van het plafond getrokken, op de dekbedden zitten ondefinieerbare vlekken, de vloer is beschadigd en het aanrechtblad is zwartgeblakerd. 'Het is buiten alle proporties, we hebben dit nog nooit meegemaakt.'

De leden van de roeivereniging verbleven in het park vanwege hun deelname aan het NHOT-toernooi bij de Tilburgse roeivereniging Vidar. Vanwege het voorval werden alle teams van Nereus direct gediskwalificeerd.

'Volstrekt onacceptabel'
Het bestuur van Nereus keurt in een eigen reactie het gedrag van haar leden af. Volgens de vereniging past het voorval in geen enkel opzicht binnen de club. 'Dit voorval, met zelfs lichte brandschade aan een keuken, gaat te ver. Met het zodanig aanrichten van vernielingen is Nereus gediskwalificeerd voor het HNOT op Vidar. Door dit ongeval bij de Beekse Bergen is het imago van de gehele vereniging geschaad en is er een punt bereikt waarop de situatie volstrekt onacceptabel is.'

Het huisje kan door de schade de komende tijd niet worden verhuurd. 'Wat dat betreft zijn we nog schappelijk dat we die gemiste inkomsten niet in rekening brengen', aldus Van Kuijk. De exacte hoogte van de schade wordt door het park vastgesteld. De schade zal op de veroorzakers worden verhaald.

Twitter