Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] OM: 'Vier meisjes misbruikt in Diemen, mogelijk meer slachtoffers'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 april 2015, 01.00 uur

Vier mannen hebben volgens justitie in een flat in Diemen minderjarige meisjes gedwongen als prostituee te werken. De meisjes moesten seks hebben met klanten die langskwamen in de flat, maar soms werkten ze ook als escort.

De vier verdachten stonden vandaag voor de rechter. De politie kreeg lucht van de zaak toen men tijdens een onderzoek stuitte op het profiel van ene Angel op de sekswebsite Kinky.nl. Het meisje bleek pas 17 jaar oud te zijn en niet de enige die via deze vier mannen werd aangeboden. Het jongste slachtoffer is zelfs pas 15 en bleek ook nog eens zwakbegaafd. Het gaat in totaal om vier minderjarige meisjes en twee meerderjarige vrouwen. 

Volgens het OM voelden de meisjes zich geen slachtoffer en waren zij zelfs boos toen zij hoorden over de vervolging van hun pooiers. 'Ze zagen ze als hun vrienden', stelt woordvoerder Gabriëlle Hoppenbrouwers. 'Maar de wet zegt dat het strafbaar is om je bezig te houden met de prostitutie van meisjes jonger dan 18 jaar. Het gaat hier om hele kwetsbare meisjes, die we op deze manier tegen zichzelf in bescherming nemen.' 

Vermoedelijk méér slachtoffers
'We hebben het vermoeden dat er meer slachtoffers zijn geweest, maar dat hebben we niet hard kunnen maken', vervolgt Hoppenbrouwers. Of de klanten die de meisjes bezochten ook vervolgd gaan worden is nog niet bekend. 'We richten ons nu op het vervolgen van deze vier mannen'.