Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie geeft compositietekening schutter moord 'Bolle Mario' vrij

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 april 2015, 00.41 uur

In het programma Opsporing Verzocht toonde de politie vanavond een compositietekening van de man die in de nacht van 7 op 8 februari de 45-jarige Mario Magan Tier in zijn auto op de Bertelmanstraat in Zuid onder vuur nam.

Mario Magan Tier, ook wel Bolle Mario en De Spanjaard genoemd, was zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. Hij is opgegroeid in Amsterdam en was vader van twee kinderen. Magan Tier werd 's nachts in zijn auto op de Bertelmanstraat met meerdere kogels om het leven gebracht

Gezien
De tekening werd gemaakt op basis van verklaringen van twee inzittenden van een auto die de man gezien hebben rond het tijdstip van de moord. Hij leek te schrikken toen hij merkte dat die twee mensen naar hem keken. Hij stond meteen stil en toen de auto voorbij was liep hij pas door. De man is gezien op de rijbaan van de Hendrik Jacobszstraat. Hij kwam aanlopen vanaf de Pieter Lastmankade uit de richting van de Des Presstraat.

Opgewacht
De auto waarin de schutter en een vermoedelijke chauffeur hebben gezeten blijkt een donkerkleurige BMW Touring uit de 3-serie met opvallende velgen. De politie gaat er vanuit dat de daders ruim drie uur lang het slachtoffer hebben opgewacht vanaf een parkeerplek aan het Bertelmanplein. 

Lees hier meer over de moord, de schutter en de auto.