Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oranje verslaat Spanje in Arena

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 april 2015, 01.05 uur

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond een oefenzege op Spanje geboekt (2-0). Stefan de Vrij en Davy Klaassen scoorden binnen zestien minuten in de Arena.

Met vijf nieuwe basisspelers acteerde Oranje een stuk beter dan zaterdag tegen Turkije (1-1) in de EK-kwalificatie. Het elftal van Guus Hiddink opende aanvallend en gretig, maar kon het hoge tempo slechts een half uurtje volhouden. Daarna nam Spanje het initiatief over. Dat leidde tot hachelijke momenten voor het doel van Kenneth Vermeer, die echter ook in zijn vijfde interland zonder tegentreffers bleef.

Oranje verschafte zich met de zege enig vertrouwen voor de volgende belangrijke interland in de EK-kwalificatie tegen Letland op 12 juni, als misschien ook weer de op dit moment geblesseerde Arjen Robben en Robin van Persie er bij zijn.

Wesley Sneijder zag dvooral de positieve punten. 'Een prima overwinning tegen een groot land. Die kunnen we meenemen voor het vervolg, goed voor het zelfvertrouwen', zei de aanvoerder van Oranje. Het Nederlands elftal keek volgens de middenvelder niet met angst en beven uit naar de confrontatie met de Europees kampioen. 'Maar wel een beetje benauwd. Na die 1-1 tegen Turkije was Spanje niet de meest ideale tegenstander. Nu, achteraf, was het een fantastische avond.'