Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie schiet op snelkrakers bij wilde achtervolging Geuzenveld

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 april 2015, 15.24 uur

De achtervolging van een donkerkleurige Audi in West van afgelopen nacht, blijkt vooraf gegaan te zijn door een snelkraak van een sigarenwinkel in Haarlem, dat zegt de politie vanochtend.

Rond 1.40 uur krijgt de politie een melding van een inbraak bij de sigarenwinkel aan de Engelenburg in Haarlem. Agenten die op de melding afkomen zien plots een donkerkleurige Audi met zeer hoge snelheid wegrijden in de richting van Amsterdam. Al gauw verliezen agenten de auto uit het oog.

Korte tijd later zien andere agenten op het Lambertus Zijlplein in West de auto rijden, waarna zij de achtervolging inzetten. Een motoragent die tijdens de achtervolging aangereden wordt, schiet na die aanrijding op de auto. Voor zover bekend is bij die schietpartij niemand gewond geraakt. Ook nu weer raakt de politie de auto kwijt.

Lees ook: Bewoners Geuzenveld wakker gehouden door politieachtervolging

Even later wordt de Audi leeg aangetroffen op het Marchanthof. Volgens de politie zijn de drie of vier inzittenden  te voet verder zijn gevlucht. De Audi is in beslag genomen en rechercheurs van Forensische Opsporing doen verder sporenonderzoek. De auto blijkt gestolen te zijn. 

 Bekijk in onderstaand kaartje de belangrijkste locaties van de achtervolging van vannacht.