Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] CDA wil celstraf voor prostitutieklanten minderjarige meisjes Diemen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 april 2015, 20.56 uur

De klanten van de minderjarige prostituees uit Diemen verdienen verdienen, net als hun pooiers, een celstraf. Dat zegt het CDA vandaag tegen AT5.

Vier verdachten staan deze week voor de rechter voor het prostitueren van vier minderjarigen, waaronder één zwakbegaafd meisje van vijftien. 'Ik vind het absoluut belangrijk dat we aangeven aan die klanten: het is niet ok als je met een minderjarige prostituee in zee gaat en daar word je ook zwaar voor gestraft', zo zegt de Amsterdamse fractievoorzitter van het CDA, Marijke Shahsavari.

Lees ook: OM: 'Vier meisjes misbruikt in Diemen, mogelijk meer slachtoffers'

Klanten van minderjarige meisjes krijgen doorgaans slechts een boete, een taakstraf, of gaan één of twee dagen de cel in. Te mager dus, volgens het CDA. Welzijnswerker Frits Rouvoet werkt normaal gesproken op de Wallen en constateert een toename van jeugdprostitutie. Ook volgens hem moet er meer gekeken worden naar de klanten van dit soort vormen van prostitutie. 'Ik vind dat we ons al eerder met die mannen bezig moeten houden en niet alleen kijken naar de prostituees en de meisjes waarschuwen, daar zit zeker een stukje preventie in', zegt Rouvoet vandaag.

De rechtszaak tegen de vier pooiers van de minderjarige meisjes in Diemen gaat morgen verder, AT5 doet verslag vanuit de rechtszaal.