Start van hoofdcontent

Politiek

nl

[Video] DeLaMar overweegt juridische stappen om herinrichting Leidseplein

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 april 2015, 20.11 uur

Het Nieuwe DeLaMar theater overweegt juridische stappen tegen de gemeente.

Het theater aan de Marnixstraat is namelijk woest over de herinrichting van het Leidseplein. Die boosheid is er met name over de tramhalte die recht tegenover het theater komt, waardoor er minder ruimte overblijft voor voetgangers. Naast het Nieuwe DeLaMar is ook het Americain Hotel helemaal niet blij met de plannen van de gemeente.

Bij de komst van het theater beloofde de gemeente nog dat de herinrichting van het Leidseplein heel anders zou gaan verlopen. 'Toen hebben we toezeggingen gekregen over dat het geheel beter, mooier, aantrekkelijker zou worden. daar hadden we veel vertrouwen in en het leek er ook op dat dat zou gaan lukken. Met deze ingreep is dat opeens van de baan en daar zijn we zo teleurgesteld over, dat wij inderdaad procedures overwegen om te kijken of we hier toch nog een verandering in kunnen aanbrengen', zegt Edwin van Balken, de directeur van het Nieuwe DeLaMar.

Maar ook het Americain Hotel is dus teleurgesteld. Bovendien verwacht de manager van het hotel, Rodolf Weytingh, ook nog eens een heleboel overlast van een hele lange verbouwing van het plein. 'Ja we zullen zes jaar lang overlast hebben en dan denk ik toch dat er sprake is van planschade' en die schade gaat het hotel zeker claimen bij de gemeente. Het Leidseplein moet dus in 2021 klaar zijn, de eerste werkzaamheden, aan de Leidsebrug, beginnen al dit najaar.