Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Vijftien katten verdronken door 'levensgevaarlijke' sloot in Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 april 2015, 23.29 uur

Een nieuw aangelegde sloot in Noord blijkt levensgevaarlijk voor katten. Sinds de aanleg van de sloot eind 2013 zijn er al zo'n vijftien katten in verdronken.

Vanwege de bouw van een nieuwbouwwijk werd zo'n anderhalf jaar terug de sloot aan de achterkant van de Stoombootweg gegraven. Door de hoge damwanden is het voor dieren echter onmogelijk om weer op de kant te komen. 'Als hier een kat, hond of zelfs kind in valt dan komen ze er helaas niet meer uit', vertelt buurtbewoner Cor Bosman, die al twee katten verloor. 

De bewoners hebben al vaker aan de bel getrokken over de sloot. Sommige van hen vrezen zelfs dat er een kattenhater actief is, die de beesten in het water gooit. 'Er moet een oplossing komen', vindt Bosman, die overigens niet aan een kattenhater denkt. 'Er zijn meer bewoners die er heel erg boos en verdrietig over zijn, dus we gaan graag met de gemeente in gesprek over een oplossing.'

Het stadsdeel heeft ondertussen al meerdere kattentrapjes geplaatst. Ook wethouder Ivens neemt de zaak zeer serieus, als na onderzoek mocht blijken dat er toch sprake is van een kattendoder, zal hij stappen ondernemen.