Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Verdachte ging zelf op zoek naar leverancier witte heroïne'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 april 2015, 10.53 uur

De man die zichzelf bij de politie heeft gemeld omdat hij de dealer is die de afgelopen maanden witte heroïne verkocht als cocaïne, zou eerst zelf op zoek zijn gegaan naar de man die hem dit goedje heeft verkocht.

Dit stelt de advocaat van verdachte 'S.', Gerald Roethof, dinsdag in De Telegraaf. 'Hij is zich na de verkoop van het goedje kapot geschrokken, toen hij vanuit de media begreep dat hij waarschijnlijk de persoon was die ’verkeerd spul’ aan de drie Deense toeristen had verkocht', vertelt Roethof. 

Lees ook: Coke-killer meldt zich bij politie

S. beweert dat hij er alles aan heeft gedaan om de handelaar die het spul aan hem heeft verkocht, te traceren.'Dat is niet gelukt en daarom besloot hij zichzelf te melden', aldus Roethof afgelopen zaterdag. De verdachte zit inmiddels in alle beperkingen. Dit betekent onder meer dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. 'Ik mag niks meer over de zaak zeggen', aldus zijn advocaat.

Onderzoek
De politie laat dinsdagmorgen weten dat de verdachte zich afgelopen zaterdag rond 7.30 uur heeft gemeld bij een politiebureau. De 42-jarige man is verhoord en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 'Of hij ook te linken is aan de incidenten in 2014 zal nader onderzoek moeten uitwijzen', aldus de politie.