Start van hoofdcontent

Stad

nl

Waarschuwingsborden blijven voorlopig nog staan

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 april 2015, 13.23 uur

De matrixborden die toeristen waarschuwen voor witte heroïne die in de stad wordt verkocht als cocaïne blijven voorlopig nog even staan.

Dit laat een woordvoerder van burgemeester Van der Laan weten. De vierhoek, waarin politie, het OM, de gemeente en de GGD vertegenwoordigd zijn, overlegt binnenkort of de voorlichtingscampagne wordt afgeschaald. 'De borden zouden sowieso al tot na het paasweekend blijven staan, in verband met de verwachte drukte', aldus de woordvoerder. 'Daarna zou er ook al geëvalueerd worden'.

Aanhouding
De mogelijke verkoper van witte heroïne heeft zich zaterdagmorgen gemeld bij de politie en is vastgezet. Dat meldde de politie dinsdag. Door deze drug, die als cocaïne werd verkocht, kwamen eind vorig jaar drie Britten om het leven en raakten de afgelopen maanden twintig mensen onwel.

De verdachte van 42 jaar oud is dit weekend verhoord. In verband met het onderzoek zit hij in beperking, wat onder meer betekent dat hij met niemand mag praten behalve met zijn advocaat. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Of hij de drugs verkocht aan de personen die zijn overleden moet uit onderzoek duidelijk worden.