Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hoger beroep Hamza B. in Tanger uitgesteld

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 april 2015, 14.52 uur

Het hoger beroep tegen Staatsliedenbuurt-verdachte Hamza B. in Tanger, dat vandaag zou dienen, is door de rechtbank uitgesteld.

Lees ook: Hoger beroep in zaak-Hamza B. volgende week

Tot wanneer de zaak is uitgesteld is volgens B.'s Nederlandse advocaat Gabriel Meijers niet bekend. Ook zouden het Marokkaanse hof en de Marokkaanse advocaat van B. de brief, waarin staat dat B. op verkeerde gronden is veroordeeld, van het Amsterdamse Openbaar Ministerie nog niet hebben ontvangen, aldus Meijers.

B. werd onlangs in Marokko tot twintig jaar cel veroordeeld voor betrokkenheid bij de liquidaties in de Staatsliedenbuurt. Het OM had levenslang tegen B. geëist. Zowel het OM als B. gingen tegen de straf in hoger beroep. Volgens het Nederlandse OM is er echter in het vonnis onjuiste informatie opgenomen. 'Toen bleek bleek dat in het uiteindelijke vonnis onjuiste informatie was opgenomen, heeft het Amsterdamse OM de Marokkaanse autoriteiten hiervan op de hoogte gesteld', aldus het OM.

Getuigenverklaring
Eerder werd gesteld dat B., mede, zou zijn veroordeeld op basis van een getuigenverklaring die niet bestaat. Deze verklaring zou door een vertaalfout tot stand zijn gekomen. Het Nederlandse Openbaar Ministerie ontkent dat er een vertaalfout is gemaakt.