Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oma Toni overleden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 april 2015, 18.16 uur

Oma Toni, de 96-jarige vrouw die uit de Pijp die 19 maart werd neergestoken, is overleden.

Dat bevestigt de politie aan AT5. Toni mocht twee weken geleden van de intensive care af, maar haar situatie verslechterde de afgelopen dagen weer. Op dit moment wordt sectie verricht om te bekijken of er een causaal verband is tussen haar overlijden en de steekpartij.

Toni werd op 19 maart door een man neergestoken toen zij door 'haar' Govert Flinckstraat liep. De 23-jarige man uit Arnhem gaf zich later op de avond aan bij de politie en meldde dat hij met zijn daad zijn vader wilde straffen.

'Heel triest'
Bob Meijer, advocaat van de Arnhemmer, vindt het 'heel triest' dat er nu een einde is gekomen aan het leven van Toni. Hij denkt niet dat zijn cliënt al op de hoogte is van het nieuws. 'Hij is nu helemaal afgesloten van de buitenwereld. Ik ga het hem morgen vertellen.' Het is volgens Meijer nog niet duidelijk wat voor gevolg dit incident heeft voor zijn cliënt. 'Het ging juist weer beter met Toni. (..) Het hoeft niet de doodsoorzaak te zijn.' 

De familie van Oma Toni is zeer verdrietig om haar overlijden. Het ANP sprak met kleindochter Nienke Schipper. Volgens Schipper is het overlijden van haar oma wel degelijk een gevolg van de steekpartij. 'De autopsie zal dat uitwijzen', zegt ze. 'Er waren zo veel infecties en complicaties dat het lichaam van Oma Toni het langzaam heeft begeven. Maar ze heeft gevochten voor wat ze waard was.' Ze is in het ziekenhuis overleden, aldus Schipper. De uitvaart vindt in besloten kring plaats. 

Voor Toni is een condoleanceregister geopend. 

Lees ook: Advocaat aanvaller oma Toni: 'Meest bizarre zaak in dertig jaar'

AT5 ging in december 2012 al eens bij oma Toni op bezoek. Ze woonde destijds 75 jaar in de Govert Flinckstraat. Samen met haar man had ze jarenlang een papierwinkel in de Pijp.