Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte 'vergismoord' Stefan Eggermont voorlopig vrij

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 april 2015, 18.45 uur

De man die wordt verdacht van het medeplegen van de moord op Stefan Eggermont is voorlopig vrijgelaten. De verdachte kwam gisterenmiddag na negen maanden uit voorlopige hechtenis wegens gebrek aan nieuw bewijs.

Bij de 26-jarige E.L. werd het moordwapen van de 'vergismoord' gevonden. De onschuldige Stefan Eggermont werd op 12 juli vorig jaar met het wapen in zijn auto doodgeschoten. Hij blijkt slachtoffer van een persoonsverwisseling te zijn.

Lees ook: Verdachte moord onschuldige Stefan Eggermont voor de rechter

E.L. ontkent de moord te hebben gepleegd en schuift de schuld naar de reeds geliquideerde Massod Amin Hosseini. Deze 26-jarige Iraniër werd 3 september doodgeschoten in Osdorp. Opmerkelijk is dat E.L. in oktober bij een eerdere tussentijdse zitting niet wilde vertellen van wie hij het wapen had gekregen. Toen zei hij dat hij voor zijn leven moest vrezen als hij dat wel zou doen. Hoesseini was toen al geliquideerd. Waarom hij nu wel wil verklaren van wie hij het wapen heeft gekregen, is onduidelijk.

Enorme klap
Voor de weduwe van Stefan Eggermont kwam de vrijlating als een enorme klap. In oktober was ze nog erg opgelucht dat E.L voor de moord was aangehouden, nu vreest ze dat de moord op haar man nooit opgelost zal worden. 'Dit was de enige lead in het onderzoek, met de vrijlating van E.L. is die nu weg. Ik ben bang dat er nu niets meer gaat gebeuren.' 

Advocaat E.L. verwijst naar baby van verdachte die nu opgroeit zonder vader. Maar kindje onschuldig slachtoffer zal vader nooit kennen.

— Marijn Schrijver (@schrijver) April 14, 2015