Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

[Video] Na twee jaar stilte eindelijk weer AutoRAI

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 april 2015, 00.46 uur

Autominnend Nederland heeft er twee jaar op moeten wachten, maar hij is er weer: de AutoRAI. Met de duurste, nieuwste, oudste en meest exclusieve wagens.

Na twee stille jaren, de edities van 2013 en 2014 werden vanwege de economische crisis afgelast, kan men zich morgen weer vergapen aan de bolides. En er is nogal wat bijzonders te zien en dat in veel gevallen voor de eerste keer: 'Ik heb nog nooit een auto mogen onthullen, dit is de eerste keer', laat een dame aan AT5 weten. 

Er waren meer primeurs, zo is er een zogenoemde modulaire auto te bekijken, een auto waarvan de verschillende onderdelen als een soort bouwpakket bij elkaar te zoeken en op te bouwen zijn. En wat dacht u van een auto waarmee gevlogen kan worden? Hartstikke handig en volgens initiatiefnemer Robert Dingemans in 2017 werkelijkheid.

Ook kunnen er klassieke voertuigen bekeken worden, zoals -waarschijnlijk- de oudste, nog rijdende Renault van het land. En er is meer nostalgie. Zo is er een stand vol oude wagens van de Rijkspolitie. De AutoRAI opent vrijdag voor het publiek.