Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hardwerkende schoonmakers Memphis Hotel eisen respect: 'Wij zijn geen robots'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 april 2015, 00.28 uur

Het vierkoppige schoonmaakteam van het Memphis Hotel had twee uur om alle 78 kamers van het viersterrenhotel schoon te maken. Ze vonden dan ook dat daar best een beetje waardering en respect voor getoond mocht worden. Het management van het hotel verbrak echter meteen het contract met het schoonmaakbedrijf.

Onder leiding van Eloisa Delgado en en Khaadija Tahili demonstreerden ze daarom vanavond voor het hotel in de Lairessestraat. 'Tot drie weken geleden waren wij de schoonmakers van het hotel, of beter gezegd, wij waren de slaven van het hotel', vertelt Delgado. 'Toen wij om betere werkomstandigheden vroegen, heeft Memphis Hotel ons zonder pardon op straat gezet. We mogen niet eens het gebouw binnen om onze spullen op te halen'.

Tahili: 'De mensen worden niet gerespecteerd voor hun werk. Er wordt met de vinger naar ons gewezen: "Dit moet jij nu doen". Zo gaan we niet met elkaar om, daarom pikken wij het niet langer. Iedereen is trots op zijn werk wat hij doet, zo willen wij ook behandeld worden.' 

Memphis Hotel liet in een reactie aan Het Parool weten geen problemen te hebben met de schoonmakers, maar wel met het schoonmaakbedrijf dat hen stuurde. Dat zou te weinig personeel inzetten.