Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politiebureaus in de stad dicht voor betere cao

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 april 2015, 13.21 uur

Politiebureaus in de stad zullen donderdagmiddag voor twee uur hun deuren sluiten voor het publiek. De politiebonden hebben zaterdag hun leden opgeroepen om mee te werken aan de tijdelijke sluiting, uit protest tegen het uitblijven van een beter cao-voorstel.

Tijdens de sluiting gaat dienstverlening zoals het opnemen van aangiftes niet door. De agenten blijven wel gewoon beschikbaar voor noodhulp. Bureaus in de stad zullen gesloten zijn tussen 13:00 en 15:00 uur. Naast Amsterdam zullen dan ook politieposten in de rest van Noord-Holland, Den Haag, Rotterdam en Zeeland/West-Brabant gesloten zijn. 

Eerder op de dag, tussen 09.00 uur en 11.00 uur sluiten bureaus in de politie-eenheden Noord-Nederland, Oost-Nederland, Midden-Nederland, Oost-Brabant en Limburg de deuren. Eerder voerden agenten actie op de Dam, om druk te zetten op de cao-onderhandelingen. 

De bonden laten weten dat de uren van de sluiting worden gebruikt voor (achterstallig) administratief werk, zoals het opmaken van processen-verbaal en het opnemen en verwerken van internetaangiften. Dat wordt gedaan om te wijzen op de hoge werkdruk bij de politie. Volgens de bonden komen er per jaar ruim een miljoen aangiften en meldingen binnen, maar blijven de middelen voor de politie behoorlijk achter.

De bonden eisen behalve een loonsverhoging ook nog andere maatregelen, zoals een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt. De politiemensen hebben vier jaar geen loonsverhoging gehad.