Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Het klassieke Ajax-logo komt niet meer terug

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 april 2015, 18.56 uur

De Ajax-directie heeft aangegeven niet te zullen meewerken aan een terugkeer van het klassieke Ajax-logo.

Dat heeft de directie laten weten aan de initiatiefnemers van de actie 'Geef Ajax zijn gezicht terug'. Zij ziet er geen noodzaak in om een formeel advies te schrijven richting de bestuursraad en vereniging, om het klassieke logo terug te nemen.

Uiteraard tot grote teleurstelling van de supporters: 'Op dit moment heerst er daarom frustratie, teleurstelling, woede en onbegrip. Terugkeer van het Klassieke logo staat voor heel veel supporters symbool voor de klasse, allure, traditie, historie & vernieuwing van de Ajax cultuur. Eigenlijk alles waarvoor Ajax staat.' De directie zal nog uitleg geven over het hoe en waarom van de beslissing.

Met ludieke stunts probeert de groep publiciteit en aanhang voor het voorstel te kweken. Zo zijn er duizenden posters en stickers verspreid in de stad opgehangen. Voor de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen werd er een enorm spandoek uitgerold door de F-side. Het lukte een groepje supporters zelfs om de posters bij RTL Late Night in beeld te krijgen. Clublegende Johan Cruijff gaf al toe het oude logo ook erg mooi te vinden.