Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Het magische jaar '95: Honderden mensen in regen voor finalekaartje Ajax

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 april 2015, 23.28 uur

Het is dit jaar precies 20 jaar geleden dat Ajax de finale van de Champions League bereikte, na een knappe zege op Bayern München. AC Milan staat in de eindstrijd tegenover de Ajacieden.

De komende weken blikt AT5 online terug op het magische jaar 1995 toen Ajax de Champions League veroverde. En dat doen we door één of enkele malen per week precies twintig jaar terug in de tijd te kijken naar de verrichtingen van Ajax. En dat levert natuurlijk schitterende beelden en juweeltjes van uitspraken op.

20 april 1995
Ajax heeft Bayern München afgelopen avond geklopt in de halve finale van de Champions League. Na een feestje wordt er 's ochtends toch weer gewoon getraind. Volgens Louis van Gaal is de komende tegenstander, AC Milan, een te nemen horde. Al zal het volgens de trainer een pittige wedstrijd worden, zeker omdat het om de finale van de Champions League gaat. Sterspeler Finidi George ziet maar een mogelijke uitkomst: 'Ajax is beter op dit moment. We hebben de vorm. Ik denk dat we moeten winnen'.

Ondertussen staan bij verschillende reisbureaus in de stad, Ajax fans in de regen te wachten om hun ticket en kaartje voor de finale te boeken. 'Vanaf vanmorgen 8.00 uur staan er echt al honderden mensen in de stromende regen te wachten. De mensen hebben echt graag het geduld ervoor over om rustig te wachten op hun beurt', zegt de eigenaar van een van de reisbureaus. Naar verwachting reizen 25.000 Ajacieden af naar Wenen, waar de finale gespeeld wordt.