Start van hoofdcontent

Stad

nl

Journalistenvakbond weet niets van reorganisatie Telegraaf

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 april 2015, 14.03 uur

Journalistenvakbond NVJ is nog niet gehoord in de vermeende reorganisatieplannen bij dagblad De Telegraaf als onderdeel van de herstructurering van moederbedrijf TMG. Dat meldde de vakbond dinsdag desgevraagd. Naar verluidt zou De Telegraaf worden opgesplitst in zelfstandige deelredacties.

De bond is volgens de cao voor dagbladjournalisten een van de partijen die bij een reorganisatie van de redactie aan de onderhandelingstafel moet zitten. Volgens de bond kijkt de nieuwe directie van TMG echter anders aan tegen gemaakte afspraken.

Uit een uitgelekte mail blijkt dat een overgrote meerderheid van de redactie van De Telegraaf het niet eens is met de plannen van het bestuur van TMG. Die wil de krant opdelen in stukken, waarbij katernen als Vrouw, Privé en Autovisie worden losgekoppeld van de krant, meldden verschillende media. Daardoor zou onder meer hoofdredacteur Sjuul Paradijs zijn zeggenschap over de katernen kwijtraken.

Lees ook: 'Crisis bij Telegraaf'

Zowel de redactieraad als de hoofdredactie van De Telegraaf wilde niet op de berichten reageren.

Bij de presentatie van de jaarcijfers van TMG eerder dit jaar was al wel bekend dat het concern fors moet snijden in de kosten. Ondanks stevige bezuinigingen resteerde afgelopen jaar onder de streep een verlies van 31 miljoen euro, onder meer als gevolg van dalende inkomsten uit advertenties.

Topman Geert-Jan van der Snoek meldde toen de reorganisatieplannen voor het hele concern nog voor de zomer te kunnen presenteren. Die moeten er volgens hem voor zorgen dat TMG beter aansluit bij de continue nieuwsbehoefte van de consument.