Start van hoofdcontent

Ajax

nl

[Video] Danny Blind: 'Ajax wint Champions League nooit meer'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 april 2015, 16.15 uur

'Ik denk niet dat we dit ooit nog terug zien', dat zei Danny Blind gisteravond nadat hij eerste het boek Wenen van Geluk in ontvangst had genomen. Het boek gaat over het laatste grote succes van Ajax, het winnen van de Champions League in 1995, Blind was aanvoerder van dat team. De finale werd gespeeld in het Ernst Happel Stadion in (vandaar de titel) Wenen.

Voor de beleefdheid voegde de voormalige aanvoerder van de succesformatie er 'zeg nooit nooit' aan toe, 'maar ik heb mijn twijfels'.
 abc5media_video_0

Verder was het een avondje herinneringen ophalen bij de boekpresentatie. Presentator Chris Zegers was er als jong mannetje bij in Wenen. 'We gingen er met z'n vijven in een Fiat500 naar toe. Via via hadden we vage kaartjes geregeld. Na de finale waren bij het feest van Ajax terechtgekomen. En daar stond ik 2,5 uur na de finale met Frank Rijkaard met de Cup in handen'. 

Wenen van Geluk is een dik boek van met foto's, verhalen en anekdotes uit die tijd. Onder andere David Endt, Paul Onkenhout en Menno Pot hebben een bijdrage geleverd.