Start van hoofdcontent

Politiek

nl

PvdO: 'Raadsenquête naar waardevermindering Afvalenergiebedrijf'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 april 2015, 17.07 uur

Als het aan de Partij voor de Ouderen ligt wordt er een Raadsenquête ingesteld naar de drastische waardevermindering van het Afvalenergiebedrijf (AEB)

Onlangs bleek dat het AEB, waar de gemeente eigenaar van is, geen 140, maar 'slechts' 70 miljoen euro waard is. Ook levert de afvalverbrandingscentrale ieder jaar zo'n 12 miljoen euro minder op dan gedacht. De miljoenentegenvaller leverde een stortvloed aan verbaasde reacties op. De rekenkamer werd ingeschakeld om de zaak te onderzoeken, maar dit gaat de PvdO niet ver genoeg. 

'Onder ede'
'Wij willen dat de verantwoordelijken onder ede worden gehoord', stelt partijvoorzitter Wil van Soest dinsdag in een persbericht. 'Miljoenen euro's aan gemeenschapsgeld zijn als sneeuw voor de zon verdwenen, dan is een onderzoekje door de Amsterdamse Rekenkamer, dat beperkte bevoegdheden heeft, een enorm zwaktebod'.

De Partij van de Ouderen rekent dient het voorstel voor een Raadsenquête woensdag in. De partij rekent op 'brede steun van andere partijen in de Amsterdamse gemeenteraad'.