Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Getuige Herenmarkt: 'We hoorden een aanhoudend help-geroep'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 april 2015, 19.58 uur

De bejaarde vrouw van 78 die zondagavond ernstig werd mishandeld aan de Herenmarkt ligt nog altijd in het ziekenhuis. Ze heeft maandag een spoedoperatie gehad, volgens een getuige.

Een buurman van het slachtoffer die AT5 sprak, heeft alles gehoord en deels gezien. Hij heeft het over een man die 'onbeschoft hard schreeuwend' over straat liep. Hij was aan het bellen via zijn witte oordopjes en de 78-jarige vrouw zei daar wat van. 'Ze was onderweg naar de papierbak aan de overkant van de straat en vroeg of het niet wat rustiger kon. De man was eerst voorbijgelopen maar kwam terug en heeft haar een harde schop gegeven.'

De buurman, die ook arts is, trof haar buiten liggend op straat aan. 'Met naast haar de stapel papier die ze naar de overkant had willen brengen. Ze was helder en wist nog precies te vertellen wat er gebeurd was.' Ook had ze een gecompliceerde breuk die de buurman zelf ter plekke 'voorzichtig' heeft rechtgezet.

De dader van de laffe mishandeling is nog niet gepakt. En de politie is nog steeds op zoek naar de man met, volgens de buurman, een 'Jort Kelder-kapsel'. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.