Start van hoofdcontent

Ajax

nl

[Video] Campagnevoerders oude Ajax-logo verbijsterd na besluit

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 april 2015, 19.56 uur

De campagnevoerders van het oude Ajax-logo en zijn boos en gefrustreerd dat de directie van hun club niet het klassieke logo laat terugkeren.

De actievoerders voerden ruim een jaar campagne met grote spandoeken in het stadion, posters door de hele stad, een optocht door het centrum en kregen steun van onder meer oudgedienden Johan Cruijff en Sjaak Swart. Toch bleek het allemaal niet genoeg en besloot de Ajax-directie bij het huidige logo te blijven.

'We zaten in januari bij de directie als werkgroep. We zaten met zijn vieren, waarin de voorzitter van de directie Michael Kinsbergen heel duidelijk de stelling poneerde dat er in ieder geval genoeg draagvlak was vanuit de supporters. De directie was zeker welwillend om een positief advies te schrijven', aldus Sander Huisman van AFCA Supportersclub.

Lees ook: Het klassieke Ajax-logo komt niet meer terug

Dat draagvlak leek in maart aangetoond. De 95.000 leden tellende Supportersvereniging Ajax publiceerde het resultaat van een leden-enquête: 68 procent wilde het klassieke logo weer terug. Toch laat de club ook aan AT5 weten dat de directie niet achter een logo-verandering staat. Onbegrijpelijk vindt Huisman, want de achterban wilde juist het oude logo.

De campagnevoerders willen nu de dat prominente leden hun mening uitspreken om zo de directie onder druk te zetten. Ook zijn ze nog in overleg met Ajax of en hoe hun achterban persoonlijk uitleg krijgt van de directie. Zolang dat nog duurt doet Ajax geen verdere uitspraken in de media.