Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte ernstige mishandeling bejaarde vrouw Herenmarkt op vrije voeten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 april 2015, 17.43 uur

De 26-jarige Amsterdammer die wordt verdacht van het ernstig mishandelen van een 78-jarige vrouw op de Herenmarkt afgelopen zondag, is op vrije voeten gesteld. Dat laat Sidney Smeets, de advocaat van de verdachte, weten aan AT5.

Volgens de advocaat oordeelde de rechter gisteren dat door een unieke samenloop van omstandigheden er geen gevaar voor herhaling bestaat. Om die reden mag de verdachte het onderzoek in vrijheid afwachten. De raadsman spreekt van een 'kwetsbare jongeman'.

Lees ook: Man (26) verdacht van ernstige mishandeling 78-jarige vrouw

Een buurman van het slachtoffer vertelde in het AT5-nieuws dat hij het voorval helemaal had gehoord en deels had gezien. Volgens de raadsman zou uit het strafdossier blijken dat dit niet klopt. De buurman zou namelijk de verdachte alleen twee keer voorbij hebben zien lopen, wat volgens Smeets niets te maken heeft met de mishandeling. Dit zou ook blijken uit de verklaring van het slachtoffer.

De vrouw werd zondag hard tegen haar been geschopt nadat ze een opmerking had gemaakt over het luidruchtige belgedrag van de man. Ze moest de opmerking bekopen met een driedubbele beenbreuk.